miercuri, 25 martie 2009

Ce este liberalismul? O intrebare de Cristian Preda. Cum a aparut?

@Bleen, pe blog-ul sau a lansat o "glumitza" (inca una) despre Crin Antonescu. Dl Cristian Preda i-a apreciat umorul. Am preferat sa-i raspund de asemenea cu o "glumitza". Buna, proasta sau pur si simplu insipida, asta ramane la aprecierea celui care citeste. Dar cred ca dl Preda nu va mai aprecia umorul de data asta.

Suna telefonul. E Presedintele!!!

CP: Buna seara

TB: Salut Cristi! Te plictisesti?

CP: Nu, cum as putea? Ma tot gandesc la ce idei sa va dau pe Educatie ca a abramburit-o de tot d-na. Andronescu.

TB: Lasa, ba, prostiile! Tu nu vezi ca sunt altele mai importante? S-a trezit un nebun cu nume de floare sa se dea Obama din Carpati. Cum il executam?

CP: Pai… Ce sa zic… Ziceti de Crin Antonescu? Pai…

TB: Hai, Cristi, ca esti baiat destept. Ai bagat-o bine pe aia cu pesedintele Spaniei… a… pardon, regele, ca presedintele era in Norvegia. Mai gaseste ceva destept. Ca ma seaca asta, toata ziua e pe la televiziunile mogulilor astora nenorociti, nu mai am loc de el. Poate ma scot daca bag pe cine trebuie la TVR, dar pana atunci am nevoie sa-l faca cineva de cacao. Tu esti cel mai bun!

CP: Cum, d-le Presedinte?TB: Cristi, ma dezamagesti! Cum poate Traian sa aiba idei in fiecare zi? Pacat ca nu-l mai asculta nimeni. Gaseste ceva, baga-i o intrebare grea, despre liberalism, ca doar esti specialist, nu? Chiar, ce dracu’ e liberalismul asta???!!!



PS: Nu vreau sa fac mishto de d-l Preda, optiunile fiecaruia ii apartin. Dar tirul brusc din ultima saptamana desfasurat de toti “elitistii” intelectuali ai presedintelui incepe sa ma calce pe nervi. Chiar ii deranjeaza Antonescu asa tare pe toti de toate tunurile s-au mutat pe el? Si toti cei ce dau in PNL si Antonescu se pretind liberali. Ce fel de liberali, domnii mei, adepti ai unui partid cu structura de comanda unica, ce a virat de la stanga la dreapta cu o nonsalanta dezarmanta? De ce trebuie atacat “la baioneta” oricine este impotriva presedintelui? Ce va anima in acest devotament pentru un individ care se foloseste de oricine cat ii trebuie si dupa aceea il arunca la gunoi fara remuscari? Poate ma faceti sa inteleg.

8 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Eu am observat de pe alte bloguri ca tu incerci sa ii intelegi. Incerci sa comunici, sa le deschizi ochii...Eu zic ca e pierdere de vreme.

Foarte bun textul tau. Si glumita! :)

(citeste te rog la Flavius Obeada)

Marius Mina spunea...

Ptr Cristian Preda liberalismul este tradus prin libertatea de a comite un act de onanie experimentala in blogosfera .

CRadu25 spunea...

@Lilick: Vezi comentariile ce au aparut ca reactie. N-ai cu cine, ba, n-ai cu cine! :)

@Marius Mina: Si ei considera la fel despre noi. Asta este, lumea virtuala s-a impartit intre "noi" si "ei". Cred ca am luat-o razna cu totii. :)

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Am fost si am citit 3-4 comentarii. Postarea initiala nu, pt. ca nu gust umorul de genul bleen-tache. Dar chiar nu am inteles ce discutii ai tu cu ei...Se screm sa gaseasca ceva despre Crin. Au si ei dreptul asta. Problema e ca in timp ce noi avem subiecte cacalau, ei se agata de cate un subiectzel si il toaca. :)

Garcia Muerte spunea...

Cred ca intrebarea "Ce este liberalismul?" ar trebui sa ii fie adresata D-lui Preda. Si daca se va balbai atunci cand va raspunde il voi ajuta eu; este acea doctrina politica pe care dl. Preda a tradat-o.
In favoarea a ce? Nici el nu cred ca poate defini nebuloasa in care se regaseste PD - ul din punct de vedere ideologic.

Buna povestioara, Radule! :)

Riddick spunea...

Asocierea in orice fel cu brandul Obama este paguboasa in perspectiva evolutiei din SUA, care se trezesc din drogul Obama. Si oricum nepotrivita pentru electoratul de dreapta. Oare este o deschidere catre alte zone de celectorat ? Eu unul nu sunt deranjat de glume...ele se vor face oricum, din toate directiile.

CRadu25 spunea...

@Lilick: O sa razi, eu il apreciez pe Bleen. Omul este in general rational (desi oranj), are si umor, nu e obtuz. In lumea "pupinilor" este o voce rationala. Si incerc inca (fara mari sperante) sa-i conving ca gresesc...

@Garcia: Mercic de aprecieri. Dl. Preda a fost coautorul unui document foarte interesant. Faptul ca s-a lasat sedus de doctrina stanga-dreapta-si-pe-unde-putem a PD-L-ului este problema Domniei sale. Dar nu stiu de ce se da "rotund" pe teorille pe care le stapaneste excelent atata timp cat pune in practica doctrina bunului plac al lui Basescu.

@Riddick: Asocierea Obama-EBa vad ca se practica prin alte cercuri (ca brand). Asocierea imaginii lui Antonescu cu Obama e una conjuncturala, in sensul ca e diferit. Nu prea ai de ce sa-l agati, desi se straduiesc multi, este cineva venit din spate. Nu a facut nimeni asocierea doctrinara sau de culoare :). Nu de alta, dar ar fi exagerat :))

@all: Scuze de reactiile intarziate, dar am fost plecat din tara si cu acces minimal pe la Internet.

Anonim spunea...

problema nu e antonescu, ci pnl care nu are de-a face cu liberalismul. mai de loc. programul "cadindatilor" era cum sa-l dea jos pe basescu, nu cum sa fie liberali. oricum avem doar partide mai mult sau mai putin de stinga ciolanoasa indiferent de flamura filfiita.