joi, 2 aprilie 2009

Teoria conspiratiei, astazi cu Becali

Se dau urmatoarele date: furtul masinii lui Becali, recuperarea acesteia in timp record de catre Zmarandescu & asociatii, combinata cu bumbacirea eficienta (asa cum declara "victimele") a ciorditorilor. Plus ducerea acestora intr-o vizita la "El Ciobandante" pentru clarificarea faptelor, o cafea si o apa minerala, asezonate probabil cu inca vreo doi pumni in gura. Nimic nou pentru Romanica si mafiotii care se dau oameni de afaceri respectabili si/sau politicieni. Bun, doar ca cele de mai sus se petrec cam acum doua luni si ceva. Dar, surpriza, baietii de la Parchet se trezesc sa se "autosesizeze" si sa-l umfle azi dimineata cu surle, trambite si televiziuni care transmit in direct pe "El Ciobandante" pentru lipsire de libertate si cate si mai cate. Excelent, nimic rau in asta. Pare ca societatea e pe drumul cel bun. Intrebarea care se iveste imediat este: Bine, bine, dar de ce acum? Doua luni ce au pazit? Nu de alta, dar suprapunerea cu eliberarea lui Popoviciu si a lotului 2 si 1/4 (cercetati in libertate) este un pic stranie.

Nu sunt adeptul teoriei conspiratiei, dar prea vine exact la fix. Unul dintre cele mai mari scandaluri de coruptie - poate cel mai mare de la retinerea lui Patriciu - brusc este eclipsat de un marunt caz penal in care insa actorul principal este unul din oamenii care creeaza o audienta uriasa in presa. Si nici coincidentele nu prea imi plac. Faptul ca echipa nationala a avut doua meciuri execrabile sambata si miercuri este intr-adevar o coincidenta. Dar tot coincidenta sa fie si aceasta arestare "spectaculoasa", facuta aproape in direct? Aici incep sa am indoieli.

Sa nu intelegeti din asta ca imi pare rau de Gigi. Doar faptul ca vede si el (macar pentru o noapte, ca nu cred ca va fi mai mult de atat) cum arata "mititca" pe dinauntru ma unge pe suflet. Dar, din nou, de ce acum? Are cineva un raspuns (argumentat) la intrebarea asta, ii raman dator ca ma vindeca de "conspiratita" :).

6 comentarii:

Lucian spunea...

nici mie nu-mi pare rau de gigi, dar prea e cusuta cu ata alba toata povestea asta

Lilick spunea...

Din pacate nu te poate vindeca nimeni. Stii de ce? Pentru ca nu esti deloc bolnav. Bolnavi sunt cei care au inscenat aceasta mizerie care are scopul de a-l umfla electoral pe Gigi. Nu-i asa ca dintre "periculosul" Gigi si Basescu l-ai vota pe Basescu? :))Sorry, nu esti pupintembel. Stiu ca il vei vota pe Crin. :)Concluzia: nu esti deloc bolnav!

simona_ionescu spunea...

Nu esti bolnav. La tine a invins ratiunea, nu politica.

CRadu25 spunea...

@Lucian: Asta e si parerea mea...

@Lilick & @simona_ionescu: Merci, eram cam ingrijorat :)

Riddick spunea...

Trebuie Justitia sa tina cont de susceptibilitatile presei ? Societatea isi defineste prioritatile in functie de agenda trusturilor de presa ?

CRadu25 spunea...

@Riddick: Justitia trebuie sa functioneze corect. Punct. Aplaud initiativa politiei & procurorilor de a curma initiativele "smecherilor" de a-si face dreptate cu ajutorul "armatelor" personale. Totusi, intrebarea initiala persista: De ce acum, cand se putea de acum doua luni?