marți, 28 iulie 2009

Remaniere? Anticipate?

Se vehiculeaza din ce in ce mai mult, pe fondul scandalurilor ministeriale Ridzi (concluzionat), Udrea (in dezvoltare) si Nemirschi (in ceata), remanierea guvernului Boc. Se pare ca PD-L-ul s-a plictisit sa piarda puncte din actuala guvernare si incearca sa miste ceva. Intrebarea este, e o miscare decisiva sau doar una de tergiversare? Vom vedea, in functie de schimbarile (daca se vor face) facute. Mie imi miroase (n-am informatii pe surse, ci e doar un feeling) ca PD-L incearca sa forteze iesirea PSD de la guvernare, cu scopul desfasurarii alegerilor anticipate concomitent cu cele prezidentiale. Nu de alta, dar le-ar veni ca o manusa o campanie electorala cu locomotiva prezidentiala in plina forma. Ce ziceti, am dreptate?

5 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Poate ca viseaza ei asta... dar sigur nu pot provoca anticipate. Nici parlamentarii lor nu vor.

CRadu25 spunea...

Ar fi bine sa fie asa, dar actualele declaratii plus ce spune Blaga despre "mularea" sectiilor de votare pe circumscriptiile uninominale imi dau niste semnale...

Marius Mina spunea...

exclus anticipate deocamdata, dupa prezidentiale.

CRadu25 spunea...

@Marius Mina: Optimistule :)

Stii cum e cu bancul ala cu optimistul si pesimistul pe vreme de criza, nu?
O: Nasoale vremurile astea, o sa ajungem sa cersim...
P: De la cine?

Riddick spunea...

O vreme crezusem si eu ca se vor suprapune anticipatele peste prezidentiale, dar Constitutia interzice anticipatele cu 6 luni inainte de prezidentiale. Asadar: 6 + 2 (lunile pt. caderea a trei propuneri de guvern)+ 1 (luna de campanie electorala0 = 9 . 11 (considerand ultima zi a lui noiembrie) - 9 = 2. Deci ultima zi oportuna pentru trecerea motiunii de cenazura ar fi fost ultima zi din februarie.
Nu se stie inca ce va urma pana nu iese Ilici din silenzio stampa anuntata, de doua luni (a mai ramas una).