miercuri, 10 iunie 2009

PNL - marele perdant al alegerilor europarlamentare

Dupa alegeri au existat n-spe mii de analize ale rezultatelor. Cam toate conduc la urmatoarele concluzii:
- PSD+PC si PD-L+EBa au cam stat in procentele lor si evolutia/involutia minimala a acestora nu ii recomanda ca "mari castigatori" asa cum se declara fiecare parte;
- Perdantul limpede este PNL care pierde ~4 procente de la alegerile anterioare;
- Marii castigatori sunt UDMR si PRM care ating niste procente nesperate.

Hai sa analizam putin si prestatia partidelor:
- PSD: Nimic spectaculos. In afara campaniei cretinoide/pre-prezidentiale in care Geoana aparea mai mult decat candidatii si suspectele microbuze plimbate prin "zonele turistice" Teleorman si Ilfov, PSD a lucrat in parametri.
- PD-L: Prostia cutremuratoare cu EBa i-a vaduvit de posibilitatea de a se declara castigatori clari ai acestor alegeri. Dar, vorba aceea, ce-si face omul cu mana lui lucru manual se cheama... Singurul lucru bun a fost aducerea pe lista a unor persoane mai altfel decat politicienii standard (TRU, Monica Macovei, Cristian Preda) care, desi personal imi sunt antipatici, au reusit sa mai aduca (poate) la vot din masa celor total plictisiti de o clasa politica in incremenire.
- O mentiune speciala pentru PSD si PD-L este reactia haioasa pe care au avut-o dupa inchiderea urnelor, cand au inceput sa se acuze reciproc (mai mult sau mai putin voalat) de frauda. Si totusi, ei au organizat alegerile! Adica "hotul striga hotii"?
- PNL: Este o mare dezamagire din punctul meu de vedere. Greseli grosolane, pornind de la nominalizarea Noricai Nicolai (o persoana antipatica, care da rau pe sticla, cu muste uriase pe caciula - vezi cazul cu nepoata la vot in Senat si multe alte pacate), campania stereotipa si fara idei, cu risipa mare de fonduri si idei tinzand la zero, doar slogane fade, apatia "locomotivei" care se dorea a fi Crin Antonescu. Daca PNL nu se trezeste la viata in curand incepe sa-si caute drumul dupa PNT-CD. O singura consolare ar exista, ca la nivel european PNL a obtinut mai mult decat media partidelor liberale de prin Europa. Dar slaba consolare cand vrei sa obtii in toamna presedentia. Letargia lui Crin Antonescu ar trebui sa se sfarseasca acum pentru a se mai obtine ceva.
- UDMR: Disciplina obisnuita a maghiarilor coroborata cu prezenta scazuta la vot in general a condus la un rezultat aproape istoric pentru UDMR. Nu pot decat sa-i felicit pentru mobilizare.
- PRM: Cea mai trista veste a acestor alegeri. Dupa parlamentarele din 2008 am sperat ca PRM si-a facut iesirea prin usa din dos a politicii, asa cum merita de mult timp. Se pare ca Vadim a gasit cartea castigatoare in "martirul" creat de mass-media romaneasca, pre numele lui Gigi Becali. Miscare inteligenta a lui Vadim si acum tragem ponoasele circului de presa facut pe marginea arestarii lui Becali. Trist, dar adevarat.
- EBa: Despre nulitati nu avem ce comenta.
- PNT-CD: A trecut de 1%. Nu stiu daca este victorie sau infrangere. Oricum, din pacate PNT-CD nu mai este de mult timp ce a fost si, sincer, fara a fi cinic sau rauvoitor, nu inteleg de ce se mai chinuie in luptele electorale. Nu vor mai izbuti probabil niciodata sa-si revina din marasmul in care se afla. In niciun caz cu indivizi ca acel Milut.
- Pavel Abraham: N-am nici cea mai vaga idee ce prestatie a avut in campanie. Asa ca nu am ce comenta.
- FC: Nici macar nu am reusit sa aflu cine sunt oamenii astia. Si se pare ca nici electoratul nu a aflat.

Concluzionand, cam toate vestile sunt proaste:
- Vom fi reprezentati in Parlamentul European de o triada de-a dreptul excentrica (pentru a fi politicos);
- Romanul este atat de scarbit de politica incat nu-l mai intereseaza cine il reprezinta;
- PRM-ul revine in forta;
- PNL-ul se scufunda usurel in baltoaca linistita a unei auto-multumiri ciudate;
- PSD si PD-L isi continua mariajul contra naturii indiferent la latraturile diversilor leader-i, ceea ce ma conduce la concluzia ca acest guvern inept va continua sa ne conduca fericit pana la adanci batraneti.

Sa aveti cu totii o zi minunata!

Niciun comentariu: